2009 m. kovo 13 d., penktadienis

Kovo 11


Paskaites begalę straipsnių rašytų tam, kad sukelti skandalą noriu parašyti ir aš. Man gėda, kad Lietuvoje yra tokių žmonių, kurie negali pakęsti patriotų eityniu. Man gėda nes tokių žmonių daugėja mūsų šalyje. Šalyje, kurioje mano ir jūsų protėviai pakėlę ginklus stovėjo prieš begalines priešų armijas, kurioje valstietis, palikęs vaikus ir žmoną, ištiesinęs dalgį, ėjo ginti savo laisvės į lietuvišką žodį. Pasaulyje mes unikalūs, pasauly mūsų ne tiek jau ir daug. Ar nemanote, kad turime tą saugoti? Ar vardan "kosmopolitiškumo", baimės būti "neeuropietiškais", "netolerantiškais" turime tapti iškrypėlių ir perbėgelių kraštu neturinčiu nei kultūros, nei moralės? 

http://www.youtube.com/watch?v=F-DIHmpZI6o

Tie kurie laikė veliavą savo, 
Netekę jėgų nukritę ant žemės. 
Tie kurie šaukė vardą tavo, 
Kruvina gerkle tau rašė eiles. 

Tie kurių akys pavirto į naktį, 
O naktis nesulaukė aušros. 
Tebūna palaiminti tie kurie sakė: 
Mes-tavo, tu-musų, kartu Lietuva! 


Ar šie žodžiai jums nepanašūs į tuos, kuriuos tėvai (galbūt net ir jūs patys) dainavo šalia televizijos bokšto, stovėdami prieš kalašnikovo vamzdžius? Tuos, kuriems jie kažką viduje suvirpina, galiu nuliūdinti: jūs esate ksenofobas, antisemitas, rasistas, nacis, nes tai grupės Diktatūra daina "1941". Tolerancijos tarnyba, kartu su savo tolerastų būreliu užvakar parodė kur maždaug baigiasi jų tolerancija. Visi kas ne su mumis, visi prieš mus? argi ne taip išeina? šalia manęs kovo 11ą ėjo jau garbaus amžiaus vyriškis, žmogus iš išvaizdos niekuo nesiskiriantis nuo mano tėvų, senelių. Pasiėmęs veliavą jis atėjo atšvesti kovo 11osios ne sedėdamas prie televizoriaus, o žygiuoti kartu su patriotais. Galbūt žmogus tiesiog atėjo sugiedoti himną, nes kitur net to nebuvo... Žmogus švęsdamas savo valstybės šventę buvo išvadintas antisemitu, rasistu ir kitais ne ką geresniais žodžiais, dargi prilygintas "akordeoninkui, grojančiam Lietuvos himną ant žydų lavonų lietūkio kiemely". Aš jaunas, man nuo tokių kaip jie tik dar linksmiau, o jam matėsi kad buvo skaudu. 
Dauguma bando atsiginti, kad jie ne mūsų neapkenčia, o tiesiog piktinasi, kad ir tolerancijos eitynėms nebuvo išduotas leidimas. Leidimo nebuvo, čia visi jau senai žino, tačiau kodėl tada reikia tiek įžeidimų dalyviams eisenos, jei jau jūs tiesiog piktinatės, kad negavot leidimų? Ogi todėl, kad visos tolerancijos eitynės buvo organizuojamos, kaip konfrontacija. Buvo bandomos daryti provokacijos tam, kad karštesnio būdo žmonės neatsilaikytų. Tačiau mes susilaikėm. Ačių patriotams, kurie nekreipdami dėmesio į ligonių šūkaliojimus ėjo pagerbti savo laisvės. Juk tai buvo vienintelės šviesaus atspalvio eitynės kovo 11a, dar daugiau- jos vienintelės buvo į temą. Fronto komunistai apderginėjo Lietuvos demokratiją, pydarai (nes iki gėjų jiem dar daug žemės apkakot) laidojo laisvę ir žmogiškumą, o vien savo buvimu laidojo dar ir moralę. Ar nesusimastėte, kodėl toleranciją gina netolerantiški? Ir kodėl tolerantiški vadinami naciais? 

Tam kad būtų bent kiek aiškiau: mes NEpasisakome už: žydų persekiojimą, šadyma, seksualinių ar tautinių mažumų persekiojimą, užsieniečių nebuvimą mūsų šalyje(apie tai dar truputį veliau), holokausto neigimą, nacistines ideologijas, fašistines ideologijas, Hitleri, Staliną, kitas rases, šovinizmą ir dar daug ką, ką mums bando primest. Mes pasisakome UŽ: išdidaus ir kultūringo lietuvio auklėjimą, teisę valdyti savo šalį ir būti jos šeimininkais, už tai, kad lietuvoje nebūtų diskriminuojamas lietuvis, nes jam reikia mokėti daugiau, negu kiniečiui, už moraliai teisingą ir teisėtą šeimos koncepciją, už vaikų teisę turėti abu normalius tėvus, už moralines normas ir nuostatas gyvavusias nuo mūsų žilabarzdzių protėvių dienų, iki dabar. Dar daug čia būtų galima prirašyt. Be galo daug. 

Ar susimastėte kokie mes esam iš tikrųjų? Atmetus propagandos varytą sovietų įtaką, atmetus dabartinę vakarų demagogiją. Juk Lietuva stipri šalis. Juk mes valdėme pusę europos, juk lietuviai sugriovė sovietų sąjungą, juk lietuviai stovėjo tarp dviejų ordinų, mes paskutiniai pagonys Europoje ir,  kaip sakė koncerto "tėvynei" vedėjas, galbūt pirmieji pagonys iš naujo. Lietuvis stiprus ne tik kūnu, bet svarbiausia dvasia. Drąsa ir jėga mes nenusileidome Vikingams, kurie su pagarba aplenkdavo Lietuvos teritorijas. Morale ir savo kultūra mes nenusileidome o dažniausiai ir lenkėme kryžiuočius. Lietuviai visada gerbė kitaip mastančius, gerbė kitą religiją, kultūras, o reikalavo tik vieno: kad gerbtų ir juos. Esam mažiausiai tolerantiška valstybė europoje šiuo metu. Ir gerai! Tegu taip ir toliau! Mes visada buvom tolerantiški, tačiau iki tam tikros ribos. O Europa ir pasaulis eina visiško debilėjimo ir ištvirkimo kryptimi. Lietuvių toleranciją labiausiai atspindi tai, kaip Lietuva pirmą kartą buvo paminėta. Brunonas su savo palyda sudegino Lietuviams šventus pagonybės simbolius, todėl buvo nukirsdintas. Niekas nelietė jo vien todėl, kad jis kitatikis, jį priemė kaip svečią, tačiau, kai šis parodė nepagarbą tam kas šventa lietuviui... Tolerancija negali būti viena kryptimi. Mūsų protėviai buvo išmintingi, jų valdovai valdė teisingai. Susigražinkime tai! 

Ne patriotų jums reikia bijoti, ne jie žemina savo tautietį, ne jie pro pirštus žiūri į negandas mūsų šalyje. Daug didesnį pavojų kelia tie, kurie prisidengia kosmopolitizmu ir tolerancija, už didžiulius pinigus kuria projektus tam, kad gejus galėtų ateiti į darbą ir išrėkti: "žiūrėkit, aš gėjus", ir jie nebus patenkinti, kol visi iki vieno mes jam dar ir paplosim, tarsi tai faktas kuris verčia kažkuo didžiuotis. Tolerancija ir tolerazmas yra du skirtingi dalykai. Mes visi kupini tolerancijos, tačiau tolerazmo nepakęsim. Dar viena pavydzys iš eisenos: 9 tolerastų grupelei šūkaliojant "pagarba tautinėms mažumoms, pagarba seksualinėms mažumoms ir t.t." iš žygiuojančių buvo vienintelis atsakymas: "pagarba Lietuvai!". Manau tuo pasakyta viskas, ką mes atstovaujam.

Ką aš turiu galvoje sakydamas "mes"? Patriotus. Neatstovauju jokiai organizacijai nors ir priklausau. O kam to reikia? Tai tiesiog piliečio, unikalaus kaip ir jūs, mintys. Galbūt kas nors jas perskaitys, galbūt kam nors jos patiks. Jei kas norėsite prisijungit prie pilietiškos, Lietuviškos veiklos: www.tautosjaunimas.lt    Kartoju: neatstovauju organizacijos, tiesiog jai priklausau, todėl mano nuomonė gali skirtis nuo kitų organizacijos narių.

Aš didžiuojuos būdamas Lietuvis! Taip skelbė užrašas eitynių pradžioje. Ir žinot ką? Aš iš tikrųjų didžiuojuosi! Pagarba savo kraštui ir savo žemei, savo tautiečiui, savo istorijai, yra tai ko visi turim mokytis. Negandos kyla iš moralės nebuvimo, o būtent tai ir atstovauja klaunai su konservais. Palaidosit tame karste moralę, turėsim Lietuvą pilną prievartautojų, prostitučių, žudikų ir kito "gėrio"...


1 komentaras:

  1. Norėjau pati savo bloge parašyt apie kovo 11 d., bet tu pasakei viską, ką apskritai galima buvo pasakyti apie tai. Didžiuojuos tavim.

    AtsakytiPanaikinti